Er zijn verschillende schoonmaak bedrijven op de markt die u en uw bedrijf kunnen ondersteunen bij het schoonmaken van kantoren toiletten en andere plekken binnen uw werkplaats. De meeste schoonmaakbedrijven sluiten contracten af voor langere tijd met een bedrijf en verzorgen dan van A tot Z de schoonmaak werkzaamheden voor een bedrijf. Voor bedrijven scheelt dit in de aanschaf van schoonmaak middelen en het scheelt in de controle en het aanstellen van mensen. Hierdoor is het voor veel bedrijven de perfecte opleiding. Voor mijn eigen bedrijf huur ik altijd schoonmaakbedrijf Almelo in.

De prijzen

De schoonmaak bedrijven krijgen een bepaald vooraf afgesproken bedrag per uur. Dit bedrag is inclusief medewerkers en schoonmaak spullen welke nodig zijn op het gebied van schoonmaken. De spullen zoals spons, zeep, emmers en schoonmaak doekjes worden dus aangeschaft door het schoonmaakbedrijf en worden dus door berekend aan het inhurende bedrijf. Wat een schoonmaak bedrijf kost is in elke situatie verschillend. Het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld hoeveel sanitair er is in een kantoor ruimte. Maar natuurlijk ook hoeveel vierkante meter een kantoorruimte is en hoe de ruimte is opgebouwd. Moeten er in veel hoeken en gaten wringen om ergens bij te kunnen. De gemiddelde kosten voor eens schoon maakster voor een bedrijf liggen tussen de 10€ en 30€. Het wordt voor het grootste gedeelte bepaald hoelang de lengte van het contract is wat word afgesloten met het schoonmaakbedrijf

Hoeveel schoonmaakbedrijven zijn er in Nederland

In 2017 waren er zo ongeveer 15.000 schoonmaakbedrijven. Dit waren er in 2019 18.131 en in 2021 22.408. Dit betekend dat er een grote stijging aan schoonmaakbedrijven is in de afgelopen jaren. En dat dit dus een branche is die zich door ontwikkeld. Ook werken er zo ongeveer 265.000 mensen in de schoonmaakbranche in 2017. Dit is ongeveer 3% van de gehele werkgelegenheid in Nederland.