Thuis, jouw veilige haven. Waar je thuis wilt komen zonder dat je schrikt van een kriebelig zwart monstertje die over de muur kruipt. Ongedierte is een veel voorkomend probleem in huishoudens. Of ze nu schade toebrengen aan jouw eigendommen, op je meubels kauwen of over je favoriete eten kruipen, het liefst willen we ze gewoon een nieuw thuis geven. Buiten, waar ze thuishoren. Heb je ongedierte in je huis dat je gek maakt? Ben je ten einde raad en probeer je uit te vinden hoe je van ze af kunt komen? Zo ja, dan ben je niet de enige. Lees snel verder en maak een eind aan je ongedierteprobleem!

#1 Voorkomen is beter dan genezen

Ongedierte is een plaag. Ze zijn onhygiënisch, dragen ziekten over en ze kunnen schade aan je huis en bezittingen aanrichten. Reden genoeg om gedag te zeggen tegen deze griezelige kruipdieren en te kiezen voor spinnenbestrijding. Ten eerste is voorkomen dus altijd beter dan genezen. Neem dus maatregelen om te voorkomen dat ongedierte in de eerste plaats je huis binnendringt. Dicht kieren en spleten in muren en vloeren af, installeer horren voor deuren en ramen en bewaar voedsel goed. Door je huis helemaal safe te maken, zorg je ervoor dat spinnen geen kans krijgen om binnen te glippen. 

#2 Vermijd pesticiden

Ten tweede, als je toch ongedierte in je huis hebt, probeer er dan iets aan te doen zonder je toevlucht te nemen tot pesticiden. Er zijn veel doeltreffende niet-giftige methoden om ongedierte te bestrijden beschikbaar, zoals vallen en lokaas. Pesticiden moeten alleen als laatste redmiddel gebruikt worden, want ze kunnen schadelijk zijn voor zowel mens als milieu. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Ben je ten einde raad en wil je toch graag gedag zeggen tegen al die zwarte monsters in je huis? Schakel dan een externe partij in, zoals spinnen bestrijden in Soest

#3 Zorg voor een schoon huis

Onthoud tenslotte dat schoonmaken de key is als het op ongediertebestrijding aankomt. Stofzuig regelmatig, was oppervlakken met heet water en afwasmiddel en laat vooral geen etensresten rondslingeren. Wanneer je dus weer eens geen zin hebt om na je heerlijke borrelavond op te ruimen, bedenk dan dat je huis geen broedplaats wil maken voor deze griezelige monsters. Door je huis schoon en opgeruimd te houden, maak je het veel minder uitnodigend voor ongedierte.